Bara ett par timmar kvar på Tradera

Och det går trööögt med buden på asken. Nåja det kanske går bättre nästa gång. Är osäker på om jag placerat asken under rätt kategori på Tradera så inför nästa askförsäljning blir det att testa att lägga den under någon annan kategori. Sen gjorde jag ju bort mig med uppgifterna om fraktkostnad, skulle självklart ha kollat upp detta bättre innan jag satte 33 kr som frakt. Har iof skrivit ett tillägg där jag informerar om att rätt frakt skall vara 26 kr men det är ju osäkert hur många som ser detta. 

Ljustält nästa

Vår senaste kamera (Canon) har precis som den förra blivit lite knasig och vill inte längre ta så skarpa och klara kort som jag vill att den ska göra. Som tur är så har vi garanti kvar på den så under nästa vecka får Andreas (sambon) kontakta Canon om detta. Förutom att fixa kameran så har jag funderingar på att köpa ett ljustält till mina kommande fotograferingar. Jag visste inte ens att sådana fanns innan jag läste om det i en företagartråd på Familjeliv.se för inte så länge sedan. Efter det har två av mina vänner dessutom påpekat att korten på mina askar behöver ljusas upp. Jag kan inte annat än att hålla med dom om detta. Ny kamera/lagad kamera + ljustält = betydligt bättre bilder ,så så får det bli! Frågan är bara hur STORT ljustält jag ska köpa. Ska läsa på lite innan jag bestämmer mig för storleken.


En regnig torsdag

Nu har jag även reggat mig som medlem på Hemmagjort.se vilket är en sajt där man säljer sina hemmagjorda mästerverk. Tror att jag har varit inne och kollat runt där förut men har sen glömt bort att sajten finns (så tack för påminnelsen Nanna!:-)) Användarnamn blev såklart "tindrandedesign". Jag har ännu inte lagt ut några askar till försäljning men det får jag ta tag i inom en snar framtid. Imorgon står det dock barn och lek på schemat iom att Olivia då är ledig från dagis.

Nu ligger första asken ute på Tradera!

Det blev till slut Smyckesasken som hamnade på Tradera som första försäljningsobjekt. Objektsnr: 74814375. In och buda nu!!! Skambud mottages tacksamt *haha*


Skatteverkets djungel

Idag har jag tillbringat hela fm med att surfa runt på Skatteverkets hemsida och försökt fylla i ansökan om F-skatt samt ansökan om moms. Hjälp säger jag bara! Om man som jag är helt okunnig inom området så är blanketterna långt ifrån lätta att fylla i. Inte konstigt att jag har skjutit upp det här så länge. Jag hade från början tänkt att få det klart med F-skatten redan under september men blev lite avskräckt efter att ha kikat runt på sidan. Nu har jag iaf bokat in mig på Skatteverkets infoträff den 6:e november vilken vänder sig till nya företagare. Fram tills dess är det läsa på som gäller. Alla är vi barn i början och det här kommer nog att klarna till slut. Hoppas jag iaf;-)

Tradera har visat sig vara en skojig sajt:-) Jag har hittat både det ena och det andra där att köpa till min askproduktion så nu är det fajt som gäller. Förlorade min första budgivning igår kväll och har grämt mig ända sedan dess (tom drömde om det, inte klokt ju). Men idag är det nya tag och nya budgivningar att vinna! Och varför vänta tills i nästa vecka med att lägga upp mina egna försäljningsobjekt där, ska försöka få dit ett par askar redan ikväll. Kanske blir det totalflopp (är osäker på om Tradera är rätt forum att sälja dom på) men det är ju iaf värt ett försök. Så in och buda med er i helgen!:-)

Presentask Party

Den här lila pralinen planerar jag att sälja på Tradera under nästa vecka:-) Jag tänker mig själv att den är en perfekt presentask att ge bort till någon som fyller år (kanske lägga i ett presentkort) eller när man ska på jul- eller nyårsfest eller någon annan trevlig tillställning (innehållandes choklad eller ngt annat smarrigt). Svart silkespapper inuti. Asken är i storleken 11,5 x 11,5 med en höjd på 10,5.

Yes!

Tindrande Design Sthlm är godkänt! Pratade just med Bolagsverket och fick veta att mitt ärende hade blivit färdigt igår och att papper nu är på väg hem. Skönt!

Satte mig och kikade runt lite på Tradera igår kväll. Måste erkänna att jag aldrig varit inne där förut, inte ens och tittat runt, men nu ska det bli ändring på det. Reggade mig som medlem och valde självklart "tindrandedesign" som namn. Så håll ukik efter mina grejer under nästa vecka;-) Tänkte som sagt försöka sälja ett par av askarna där. Läste förresten om en tjej som tjänar 80 000 kr per månad (!) genom att sälja saker på Tradera. Hon jobbar alltså heltid med att sälja saker där. Inte dåligt. Inte för att jag själv har några sådana ambitioner men det är ändå inspirerande att höra att det går bra för andra.

Ytterligare väntan

Suck! Pratade med en handläggare på Bolagsverket i måndags och fick då veta att jag är tvungen att lägga till en bokstavs-/sifferkombination/fantasiord/namn på en stad till "Tindrande design" om jag ska kunna få det godkänt. Valet var enkelt, Sthlm fick det bli. Mailade nya namnförslaget till handläggare igår och nu sitter jag här och väntar igen. Enligt förhandsbeskedet som jag fick per telefon så bör det inte bli några problem med att få det godkänt men man vet ju aldrig.

Tyvärr har jag åkt på en dunderförkylning så speciellt effektiv är jag ju inte för tillfället. Annars hade jag ju storslagna planer för den här veckan, bl a skulle jag skicka in ansökan om F-skatt till Skatteverket men det får helt enkelt vänta tills nästa vecka. Dessutom planerar jag att så snart jag mår bättre sätta ut ett par av mina askar på Tradera. Ska bli spännande att se vad dom går för;-) Det där med prissättning är ju för övrigt inte helt lätt. Man vill ju varken lägga sig för högt eller för lågt. Åsikter om prisnivåer mottages därför tacksamt:-)


Presentask Sommar


    

En söt presentask med fjärilar på locket vilken får iaf mig att tänka på sommaren. Grönt silkespapper inuti.

Smyckesask



Egentligen är ju jag emot det där med sött till tjejer och tufft till killar men jag får väl erkänna att även jag uppskattar lite rosa och gullegull ibland;-) Den här asken tänker jag mig är perfekt att köpa om man vill ge bort ett smycke till en liten tjej eller en tonårstjej. Den är inte bara ett roligt och fint presentomslag utan kommer även att fungera utmärkt som förvaringsask för tjejens alla smycken.

Jaha då kom beskedet

Igår kom äntligen ett nytt meddelande från Bolagsverket angående min företagsregistrering. Dom har inte godkänt något av dom nya namnförslagen! Iom att det här var andra gången jag skickade in namnförslag och andra gången jag fick nobben så ringde jag upp handläggaren som lovade göra en fullständig granskning av ärendet. Om det sedan skulle visa sig vara ett eller ett par företag som namnet Tindrande design, som är förstahandsvalet av dom nya förslagen, anses vara förväxlingsbart med så planerar jag att söka medgivande från dessa företag.

RSS 2.0